lördag 12 september 2009

Blod, svett och tårar på vägen mot semifinal

Avslutningen av Round-Robin i Danish Open, där alla besättningar möter alla präglades av snabba kast. Det var inte bara var vindriktningen som var väldigt varierande; Mattias Rahm och Team Stena Bulk kunde glädjas åt två segrar som gör att besättningen är klar för semifinal samtidigt som lagets trimmer Oskar Angervall skadades i huvudet och fick sy ett par stygn på sjukhuset i Århus.


Dagen började i moll efter en förlust mot lokala favoriten Warrer från Danmark. Uppståndelsen kring hans deltagande har varit stort efter att Jonas Warrer vann OS i 49er tillsammans med Martin Kirketerp förra året. De två följande vinsterna mot Richardson och Mirsky räcker dock till att kvalificera sig till semifinal.

-"Det känns som en stor framgång" säger lagets fördäcksgast Fredrik Aurell. Det var i den tilltrasslade situationen vid målgången mot Richardson, när var spinnakerbommen på väg i vattnet och när Fredrik sparkade till spinnakerbommen för att behålla den ombord som Oskar fick den andra ändan av bommen i huvudet.

-"Jag får en påtvingad vila nu på doktorns order och det blir jobbigt att stå på kajen och titta på. Om jag känner mig bättre i morgon hoppas jag dock att kunna vara med i de avslutande matcherna" avslutar Oskar Angervall.
Foto: Per Heegaard