onsdag 8 oktober 2008

Motvind på andra dagens segling

En strålande första seglingsdag för Stena Bulk Sailing Team på Bermuda Gold Cup följdes av en tyngre andra dag ute på Hamilton Harbour. Även om motstånden var betydligt tuffare hade besättningen ändå stora förhoppningar om goda resultat. Vi är och har varit härligt laddade och sugna på att segla här. Båtarna skiljer sig mycket från de andra båtarna på touren eftersom de är smala, långa och tunga. Det gör att man måste segla båten väldigt annorlunda än man är van vid.


-"Vi har ändå fått ett par dagars segling med denna typen av båt utanför Stenungsund där det finns en fleet av dessa båtarna" säger storskotstrimmaren Henrik Walderyd.

-"Även om det inte är mycket så är det i de flesta fall mer än våra motståndare har fått" fortsätter Johan Barne som i denna regattan kör som fördäcksgast förutom de vanliga taktiska uppgifterna. I seglingen mot engelsmannen Ben Ainslie, som nyligen tog guld vid de olympiska seglingarna i Kina, hade besättningen ett bra läge och hade vid första mötet en styrbord-barbord incident som i många fall skulle ge den engelska barbordbåten ett straff.

-"Där ser man hur imponerade domarna är för guldmedaljer och sånt" säger trimmaren Oskar Angervall med glimten i ögat. Morgonsdagens avslutande segling i Round-Robin blir betydelselös eftersom besättningen redan är klara för repechage som ger 8 seglare ytterligare en chans att skaffa sig två återstående platser i åttondelsfinalen.

-"Naturligtvis satsar vi på det. Kommer vi bara igång igen och får lite flyt skall vi fixa det!" avslutar rorsman och skepparen Mattias Rahm.
Foto: Charles Anderson